معرفی قطعات چرخ گوشت و کاربرد آن ها

معرفی اجزای چرخ گوشت و کاربرد آن ها

معرفی اجزای چرخ گوشت و کاربرد آنها

چرخ گوشت یکی از پر کابردی ترین وسایل آشپزخانه است. کاربرد این دستگاه تنها به خرد کردن گوشت قرمز ختم نمی شود. شما می توانید با استفاده از قطعاتی که برای چرخ گوشت در نظر گرفته شده است، از این دستگاه بیشتر بهره بگیرید. در این متن ما قصد داریم اسم و کاربرد انواع قطعات چرخ گوشت را برای شما کاربران عزیز توضیح بدهیم تا شما عزیزان بتوانید بهتر از این دستگاه استفاده کنید برای مثال اگر شما کاربرد طوقه و پنجره های چرخ گوشت را بدانید می توانید نتیجه ی بهتری از چرخ گوشت بگیرید. پیشنهاد می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

معرفی اجزای چرخ گوشت

چرخ گوشت دارای اجزا و قطعات گوناگونی است که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند. تمامی قطعات با یک دیگر ارتباط دارند. بیشتر قطعه ها از جنس استیل یا فولاد ساخته شده است و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. به طور کلی چرخ گوشت از ۱۱ قسمت مختلف ساخته شده است. بعضی از قسمت های چرخ گوشت مانند: تیغه، حلزونی، میله و… جدا می شوند و آنها را به راحتی می توان شستشو داد. توجه داشته باشید که موتور دستگاه  قابل شستشو نیست و نباید آب به این قسمت نفوذ کند. اجزای چرخ گوشت شامل موارد زیر می باشد :

  1. موتور
  2. تیغه
  3. شبکه
  4. میله های هدایت کننده (حلزونی)
  5. چرخ دنده
  6. مار پیچ
  7. طوقه
  8. فشار دهنده
  9. سینی
  10. محفظه
  11. گلویی

موتور چرخ گوشت

قلب چرخ گوشت، موتور آن است است. موتور الکتریکی وظیفه تامین انرژی برای چرخیدن سریع و قدرتمند تیغه ها را بر عهده دارد که به کمک آن گوشت را ریز و خرد می کند. قدرت موتور چرخ گوشت را با واحد وات بیان می کنند هر چقدر میزان وات دستگاه بیشتر باشد، قدرت موتور برای سریع تر و بهتر چرخ کردن بیشتر است.

سینی چرخ گوشت

مواد غذایی قطعه شده و آماده چرخ کردن قبل از ورود به چرخ گوشت را در این قسمت قرار می دهند و به آرامی آنها را به داخل دستگاه می ریزند.

محفظه چرخ گوشت

به این قسمت، مخزن هم گفته می شود. مواد غذایی ابتدا وارد این قسمت می شوند. محفظه چرخ گوشت قطعه ای استوانه ای شکل است که گوشت از طریق آن وارد گلویی دستگاه می شود. در نظر داشته باشید که برای مواردی همچون گوشت و مرغ ابتدا آنها را به قطعات کوچک خرد کنید و سپس داخل محفظه بریزید.

فشار دهنده چرخ گوشت

مواد غذایی را به داخل محفظه اضافه کنید و با استفاده از فشار دهنده، گوشتها را به سمت تیغه هدایت نمایید. توجه داشته باشید که استفاده مستقیم از دست در قسمت محفظه خطرناک است. کاربرد فشار دهنده این است که از خطرات احتمالی جلوگیری کند. این قسمت از چرخ گوشت جز اجزای خارجی می باشد که به راحتی می توانید آن را شستشو بدهید.

میله چرخ گوشت

همه ی چرخ گوشت ها یک میله مارپیچی دارند که به آن حلزونی نیز می گویند. این قطعه ی چرخ گوشت، مواد غذایی را به سمت تیغه ها می برد. در انتهای این قطعه یک عدد واشر به منظور جلوگیری از اصطکاک و سایش ناخواسته میان قطعات دستگاه قرار داده شده است. یک سمت این میله فلزی به موتور و سمت دیگر آن رو به تیغه قرار دارد.

تیغه چرخ گوشت

اصلی ترین قسمت چرخ گوشت تیغه های آن است. بعد از اینکه مواد به سمت تیغه ها رفتند، آنها با چرخش سریع خود مواد غذایی را چرخ می کنند. تیغه ها سه یا چهار پره دارند؛ تیغه هایی که سه پره دارند گوشت را درشت تر خرد می کنند.

 

اجزای چرخ گوشت

 

کاربرد شبکه یا پنجره های چرخ گوشت

بعد از اینکه مواد غذایی به وسیله ی تیغه ها چرخ شدند، نوبت به شبکه یا پنجره های چرخ گوشت می رسد اما کاربرد آن ها چیست؟ شبکه بر روی تیغه قرار دارد و دارای سوراخهای متعدد می باشد که مواد غذایی از آنها عبور می کنند. شبکه ها با ابعاد مختلفی تولید می شوند. سوراخ های قرار گرفته بر روی شبکه دارای سایزهای مختلفی هستند که بر روی بدنه آن ها حک شده است. ابعاد سوراخ ها می توانند ۸، ۶، ۵ و ۲ میلی متر باشند.

طوقه چرخ گوشت

طوقه مثل یک رابط میان تیغه و شبکه عمل می کند که این دو قطعه بر روی یک دیگر محکم بسته شوند و در جای خود قرار بگیرند.

گلویی چرخ گوشت

قسمت گلویی چرخ گوست که معمولا در همه چرخ گوشت ها به شکل ل می باشد و تمام قطعات مانند: مارپیچ و تیغه در آن قرار میگیرند. همچنین قسمتهای شبکه، طوقه و محفظه نیز بر روی این قسمت قرار دارند.

چرخ دنده چرخ گوشت

انتقال انرژی از موتور به سایر بخش های چرخ گوشت بر عهده ی این قسمت می باشد. اگر موتور دارای چندین سرعت باشد، چرخ دنده آن را تنظیم میکند. چرخ دنده در قابلیت چرخش معکوس هم موثر است. جنس این قطعه اکثرا پلاستیک می باشد.

نتیجه گیری 

ما در این متن سعی کردیم تمامی قطعات و اجزای چرخ گوشت و کاربرد انها را برای شما کاربران عزیزان توضیح بدهیم، و شما را بیشتر با این دستگاه آشنا کنیم. لازم است بعد اتمام کار با دستگاه قطعات آن راکاملا شسته و خشک کنید. هنگام خرید چرخ گوشت به جنس تیغه ها و ضد زنگ بودن آن، قدرت موتور و سیستم چرخشی معکوس آن توجه کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *