آموزش نحوه عوض کردن پوشال کولر آبی

آموزش نحوه عوض کردن پوشال کولر آبی

طریقه تعویض پوشال کولر آبی

با نزدیک شدن به فصل تابستان و گرم شدن هوا، یکی از کارهایی که باید در اولویت قرار دهید سرویس کردن کولر آبی تان است که در این بازدید دوره ای باید تمیزی و کیفیت پوشال ها را مد نظر قرار دهید. با تعویض پوشال کولر آبی، این دستگاه می تواند بهترین کیفیت خروجی باد را داشته باشد پس اگر پوشال ها کهنه و فرسوده باشند باید حتما آن ها را قبل از استفاده عوض کنید. زمان تعویض پوشال کولر آبی نیز مهم است و باید حداقل یک بار در طول سال آن ها را تعویض کنید. ما در این متن نحوه ی تعویض پوشال کولر آبی پوشالی و سلولزی را به شما آموزش می دهیم پس اگر تمایل دارید پس از روشن کردن کولر آبی تان، یک هوای سرد و تمیز در محیط شما جریان یابد حتما طریقه تعویض پوشال را به دقت مطالعه کنید.

آنچه در ادامه خواهید خواند : 

  • پوشال چیست؟
  • انواع پوشال کولر آبی
  • زمان تعویض پوشال کولر آبی
  • طریقه تعویض پوشال کولر آبی
  • نکات مهم در مورد تعویض پوشال کولر

پوشال چیست؟

قبل از اینکه به نحوه ی تعویض پوشال کولر بپردازیم بهتر است با پوشال آشنا شوید. پوشال ها مجموعه ای از رشته های کوتاه و بلندی هستند که توسط دستگاه های پوشال سازی از چوب ساخته می شوند. ساختار نفوذپذیری منحصر به فرد چوب و ساختمان فیبری آن، باعث افزایش چشمگیر توانایی جذب آب می شود که همین نکته باعث بهبود کارایی و عملکرد بهینه کولرها می گردد. کولرهای آبی با استفاده از یک سیستم ساده کار می کنند. در این روش، آب از طریق پوشال ها جریان داده می شود و سپس هوای خنک توسط فن به داخل محیط منتقل می شود. عملکرد کولر آبی بدین شیوه است که موتور و پروانه ی آن، هوای گرم اطراف را به داخل محفظه ی کولر جذب می کند و آبی که میان پوشال ها ب جریان درآمده است، باعث تبخیر گرمای هوای داخل می شود. این هوا به هوای خنک تبدیل می شود و وارد محفظه ی کولر می شود پس پوشال ها در کولر آبی نقش اصلی در خنک کنندگی دارند.

انواع پوشال کولر آبی

پوشال کولر آبی معمولا در دو نوع وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

 

انواع پوشال کولر آبی

 

پوشال چوبی

یکی از پرمصرف ترین انواع پوشال ها همین مدل های چوبی هستند چون دسترسی به آن ها بسیار راحت تر از سایر پوشال ها است. پوشال های چوبی از رشته هی چوبی تهیه شده اند و قابلیت جذب بالای آن ها باعث می شود که به طور کامل، آب را جذب کنند و به خوبی نگه دارند. حتی در حضور باد، این پوشال ها هنوز هم در شرایط بسته قابلیت کارکردن را دارند و به راحتی آب مورد نیاز را جذب می کنند. بعد از این عمل، محیط مورد نظر خنک می شود و هوا توسط کولر به خوبی تولید می شود. به طور معمولی، رشته های چوبی که در این پوشال استفاده می شوند دارای ضخامتی بین ۱ تا ۲ میلی متر هستند و به صورت نامنظم، در هم پیچیده می شوند. دلیل پیچیدگی نامنظم آن ها این است که وقتی آب بر روی آن ها ریخته شود، آب به سرعت به سمت پایین سرازیر نشود.

چوب های مورد استفاده برای ساخت پوشال ها معمولا از درختانی مانند سپیدار یا بید استخراج می شوند چون این چوب ها دارای توان جذب آب بیشتری هستند. از مزایای پوشال های چوبی می توان به قیمت بسیار مناسب، وزن سبک و جابجایی آسان، دسترسی آسان، تنوع بالا در اندازه پوشال، عدم تولید گازهای گلخانه ای و … اشاره کرد. این پوشال ها باید حداقل یک بار در طول سال تعویض شوند چرا که استفاده از پوشال های فرسوده باعث می شود باد گرم تولید شود.

پوشال سلولزی

یکی دیگر از انواع پوشال کولرهای آبی، پوشال سلولزی است که همانطور که از نامش پیداست از جنس سلولز تشکیل شده است. این پوشال با ویژگی های خاص خود توانسته است در مدت زمان کوتاهی، توجه ی بسیاری از کاربران را به خود اختصاص دهد. استفاده از پوشال سلولزی به افرادی که در مناطق گرمسیر زندگی می کنند پیشنهاد می شود زیرا توانایی بالاتری در جذب آب نسبت به پوشال های چوبی دارد. این پوشال ها از ساختاری یکدست و بدون رشته برخوردار هستند که چنین ساختاری باعث افزایش سطح تماس آب و هوای گرم می شود. به گفته ی کارشناسان، استفاده از پوشال سلولزی می تواند راندمان کولر آبی را تا ۵۰ درصد افزایش دهد. قیمت پوشال سلولزی در مقایسه با پوشال چوبی گرانتر است و در برخی از نواحی ایران، این نوع پوشال به راحتی در دسترس افراد قرار نمی گیرد.

زمان تعویض پوشال کولر آبی

معمولا یکی از پرتکرارترین سوالاتی که درباره ی کولر آبی مطرح می شود این است که زمان تعویض پوشال کولر آبی چقدر است؟ و پوشال کولر آبی هر چند وقت یکبار باید تعویض شود؟ در پاسخ به این سوال ها باید گفت که عمر مفید پوشال های کولر آبی ۱ سال است و بعد از ۱ سال دچار پوسیدگی می شوند. از آنجایی که پوشال ها دائما در معرض گرد و غبار هستند و در طول فصل های پاییز و زمستان که از کولر آبی استفاده نمی شود، انواع باکتری و قارچ داخل پوشال ها رشد می کند. اگر که پوشال ها بعد از یک سال تعویض نشوند، هنگامی که کولر روشن شود انواع ویروس در محیط پخش می شود و به دلیل وجود قارچ یا کپک در داخل آن ها، بوی نامطبوعی در محیط پخش می شود.

نحوه تعویض پوشال چوبی کولر آبی

برای تعویض پوشال کولر آبی در مرحله ی اول باید درپوش های کولر را بردارید. برای این کار، دو شیار به عنوان دستگیره پایین دریچه های کولر را بگیرید و دریچه ها را به طرف بالا بکشید تا به صورت خشابی از جا برداشته شوند. سپس هر سه تا دریچه را بردارید و بر روی زمین بخوابانید البته دریچه ها را باید جوری بخوابانید که پوشال ها به سمت شما باشند. حالا فنر یا میله های حفاظتی روی پوشال ها را باز کنید. بعد از این مرحله بهتر است سرویس های لازم مانند روغن کاری، شستشوی کف کولر، تعویض آب، بررسی تسمه، پروانه  و … را انجام دهید. برای باز کردن فنر نیز لازم نیست کار خاصی انجام دهید و تنها با یک فشار به کناره فنر، از جای خود رها میشود و میله های حفاظتی هم به صورت کشویی یا قلابی برداشته می شوند.

هر پوشال حدودا بین ۵ الی ۶ فنر محافظتی دارد که باید همه آن ها را باز کنید. بعد از اینکه پوشال های کهنه را برداشتید دریچه ها را با مواد شوینده به خوبی بشویید. برای راحت تر قرار دادن پوشال ها، بهتر است آن ها را مرطوب کنید و از طرفی هم ممکن است که مقداری خاک روی آن ها باشد که با همین شستشو برطرف می شود پس پوشال های نو را هم باز کنید و بشویید. حالا درون هر دریچه یک پوشال قرار دهید به طوری که به صورت یک پارچه تمامی سطح دریچه را بپوشاند. بعد از اینکه پوشال ها را درون دریچه قرار دادید حالا حفاظ و فنرها را به ترتیب از بالا به پایین دوباره وصل کنید. سپس هر سه دریچه را به صورت ایستاده قرار دهید و دوباره پوشال ها را خیس کنید. در آخر دریچه ها را سر جای خود قرار دهید و کار شما تمام میشود.

طریقه تعویض پوشال سلولزی

پوشال های سلولزی معمولا نیاز به تعویض ندارند و می توانند برای مدت طولانی تری از آن ها استفاده کنید. در صورتی که قصد تعویض آن ها را دارید می توانید به روشی مشابه تعویض پوشال های چوبی عمل کنید. در مرحله ی اول باید محفظه را بیرون بکشید و شبکه را بردارید تا مکان قرار دادن پوشال کولر آبی را فراهم کنید. سپس پوشال قبلی را بیرون بکشید و پوشال جدید را در داخل قرار دهید و در پایان، محفظه را به دقت جایگزین کنید.

طریقه تعویض پوشال سلولزی

نکات مهم برای عوض کردن پوشال کولرهای آبی

اصول ایمنی را رعایت کنید : هنگام تعویض پوشال ها، جریان برق را قطع کنید زیرا ممکن است که آب روی کولر بریزد. همچنین مراقب انگشتان دست خود باشید و ب منظور جلوگیری از زخمی شدن دست ها، دستکش مخصوص کار بپوشید.

تمام مراحل باز و بسته کردن سیم های روی پوشال ها را به ذهن بسپارید : معمولا برای ثابت ماندن پوشال ها روی درب کولر، روی آن ها سیم بسته می شود. باز و بسته کردن این سیم ها باید با دقت و به طور اصولی انجام شود و سیم ها باید به شکل خاصی روی پوشال ها قرار بگیرند. برای اینکه نحه ی اتصال سیم ها را فراموش نکنید می توانید از آن ها عکس یا فیلم بگیرید.

پس از باز کردن پوشال های قدیمی، دریچه ها را بشویید : معمولا به دلیل وجود املاح در آب، داخل شیارهای دریچه های کولر مملو از رسوب می شود. این رسوبات مانع گردش هوا در داخل کولر می شوند و زمانی که هوا داخل کولر جریان نداشته باشد، داخل کولر پر از کپک و قارچ می شود. در نتیجه زمانی که پوشال های قدیمی را باز می کنید، حتما با یک برس دریچه های کولر را بشویید تا رسوبات از آن جدا شوند و هوا داخل کولر در جریان باشد.

پوشال های جدید را خیس کنید : اگر پوشال های جدید را خیس نکنید، فشار زیادی روی کولر اعمال می شود زیرا کولر باید زمان زیادی را کار کند و پمپ آن به طور پیوسته روشن باشد تا پوشال ها خیس شوند. پس شما پوشال ها را خیس کنید تا در مصرف آب صرفه جویی شود و به کولر فشار نیاید.

هنگام قرار دادن پوشال های جدید دقت کنید : پوشال های جدید را به دستی و در محل مخصوص خود نصب کنید و سیم های مخصوص را روی آن ها قرار دهید. اگر پوشال ها به دستی در جای خود قرار نگیرند به خوبی خیس نمی شوند و کولر نیز باد سرد تولید نمی کند. 

جمع بندی 

در این مقاله با انواع پوشال و مزایا و معایب آن ها آشنا شدیم و طریقه ی تعویض پوشال کولر آبی های پوشالی و سلولزی را بررسی کردیم. شما عزیزان می توانید جهت تعویض پوشال کولر آبی تان با سرویسکاران ماهر در ارتباط باشید. در صورت هرگونه نظر می توانید در قسمت دیدگاه کاربران، نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *