سفر نوروزی به استان کردستان در سال ۱۴۰۳

سفر نوروزی به استان کردستان در سال 1403

سفر نوروزی به استان کردستان در سال ۱۴۰۳

نوروز برای مردم کردستان یکی از بزرگترین و بهترین مراسمات می باشد. یکی از بهترین جشن ها در میان مردم به حساب می آید و مدت زمان طولانی است که هر ساله برگزار می شود. جشن نوروز در اوایل اسفند، که در ابتدا در برخی از روستاها آغاز می‌شود و کم کم به سایر مناطق دیگر کردستان گسترش می‌یابد. جشن نوروز یکی از قدیم ترین جشن ها میباشد و برای مردم کردستان جایگاه بسیار ویژه ای دارد. این جشن باستانی هر ساله در تمام کردستان و مناطق کورد نشین ایران، سوریه، کردستان عراق و ترکیه برگزار می شود. در این مقاله می خواهیم بدانیم که برای تعطیلات نوروزی و سفر در چه زمانی بهتر است که به کردستان برویم. همراه ما باشید تا جشن ها و مراسماتی که در نوروز و با فرا رسیدن سال نو انجام می شود را برای شما بگوییم.

آتش نوروز کردستان

روشنکردن آتش یکی از کار هایی است که با رسیدن نوروز روشن و انجام می شود. آتش نوروزی در بعی از مناظق ایران به عنوان نشانه ای از باورها و سنت‌های قدیمی ایرانی‌ روشن می‌شود. روشن کردن آتش در مناطق کردنشین همچنان پابرجاست و حفظ شده است، اینکه هنوز هم مردم کردستان ایین های مربوط به خود را فراموش نکرده اند، نشان دهنده این است که کردها با ریشه‌های فرهنگی و اجتماعی خود ارتباط خوبی دارند. کرد ها افروختن آتش در آخرین شب سال و چهارشنبه سوری، را احترام به سنت‌های گذشته و ارتباط با دیگر فرهنگ‌ها و دیگر اقوام ایرانی می دانند.

برپا کردن این مراسمات در روستا های کردستان حال و هوای دیگری دارد، بهطوری که حتی مردم شهر هم به آن جا می روند. در روستاها مردم در جشن نوروز آتش روشن می کنند و به پایکوبی مشغول می‌شوند. این جشن و شادی نیز جزئی از سنت کردها به حساب می‌آید. آتش و جشن را در مکان‌های مختلفی مانند بالای کوه‌ها، ورزشگاه‌ها یا روی بام خانه‌ها برپا می کنند که نماد صلح و آرامش است. سفر نوروزی به استان کردستان در سال ۱۴۰۳ می تواند یک سفر به یاد ماندنی برای شما باشد.

آداب و رسوم مردم کردستان پیش از نوروز

در کردستان یک ماه قبل از اینکه جشن عید نوروز فرا برسد، مردم به خانه تکانی، نظافت و تزئین خانه های خود می‌پردازند. با تهیه سبزه، رنگ کردن تخم مرغ و سایر رسوم به پیشواز نوروز می‌روند. در کردستان جمعه آخر سال هم داریم. به این صورت که در آخرین روز جمعه سال، مردم کردستان به مناطقی میرند که برای ان ها با ارزش است و د رآن جا جمع می شوند و شروع به گرفتن جشن می کنند. مراسمات نوروز کردستان چیست؟

  برافزوختن آتش و هله لپرکی کردی، زمین زدن زرنیخ و کلوریات، هه‌ته‌ری – مه‌ته‌ری ، نوروزخوانی، ‏کوسه وه‌وی، بازی هیلکه شکینی، شال انداختن، میرمیرین از جمله مراسمات نوروز هستند. سفر نوروزی به استان کردستان در سال ۱۴۰۳ می تواند یکی از بهترین سفر های شما باشد. عید نوروز در کردستان چگونه است؟ یکی از استان‌هایی است که با شادابی بسیار به استقبال نوروز می‌روند و این جشن را بسیار باشکوه برگزار می‌کنند. حتی در برخی از روستاهای این استان، از آغاز اسفند ماه، آمدن بهار را جشن می‌گیرند.‏

 

آداب و رسوم مردم کردستان پیش از نوروز

 

بهترین زمان سفر به کردستان

بهترین زمان برای سفر به کردستان زمستان و بهار می باشد. اخرین ماه زمستان و تعیطلات نوروز یکی از بهترین زمان ها برای سفر رفتن می باشد. به طرفداران فصل زمستان مژده می دهیم که بهترین زمان سفر به کردستان فصل زمستان است. فصلی که کردستان را سفید پوش می کند و بازی ها و شادی های زمستانه را در پی دارد. اما اگر شما از سوز سرما و گرمی کنار آتش در جنگل های زاگرس لذت نمی برید نگران نباشید بهترین زمان سفر به کردستان در فصل بهار تا اوایل مهر است. فروردین و اردیبهشت فصل باران های دوست داشتنی، سر سبزی، زندگی و طروات زمین نیز، جزو بهترین زمان سفر به کردستان به شمار می رود در هر صورت انتخاب با شماست.

سفری ارزان به کردستان

استان کردستان دارای فرهنگ وتاریخی است که از طبیعیت باشکوهی برخوردار ایست. استان کردستان در غرب کشور واقع شده است، و باید بدانید که سفر به استان کردستان با تنوع فرهنگی و تاریخی که دارد، قطعا سفر بسیار خوبی برای شما خواهد بود. سفر به استان کردستات با طبیعت با شکوه و عظمت زاگرس بدون شک می تواند از آن دسته سفرهای ماندگار در ذهن شما باشد. سفر کردن به استان کردستان هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.

باید به شما بگوییم که هزینه های سفر به استان کردستان مانند خوراک و اسکان در این استان چندان گران نیست.  هزینه تفریحات نیز در سفر به استان کردستان نسبت به دیگر نقاط ایران ارزان تر است. در این سفر می توانید به دلیلی اینکه یک منطقه مرزی است انواع لوازم خانگی را با یک قیمت بسیار عالی تهیه کنید.

 

سفر نوروزی به استان کردستان در سال ۱۴۰۳

 

زودپز روگازی کلیپسی پرشیا فرانس مدل PR-136

زودپز روگازی کلیپسی پرشیا فرانس مدل ۱۳۶ با ظرفیت ۷ لیتری، قیمت بسیار مناسب و بدنه استیل خود از جدیدترین محصولات برند “PERSIA FARANCE” می باشد. تمامی متریال به کار برده شده در ساخت این زودپز دارای بالاترین کیفیت می باشند. بدنه استیل ضد زنگ و بسیار مقاوم این محصول که ضد خش و لک نیز می باشد، از بارزترین مشخصات آن است. حجم مناسب این زودپز برای پخت مقدار بسیار زیادی از مواد غذایی کافی می باشد. درب منحصر به فرد این دستگاه کلیپسی است که به راحتی باز و بسته می شود. این محصول مختص کسانی است که وقت کمی دارند و می خواهند در کمترین زمان ممکن مواد غذایی مانند گوشت، حبوبات و… را بپزند. علاوه بر این ها طراحی بدنه این زودپز نیز بسیار شیک و منحصر به فرد می باشد.

برای مشاهده ی امکانات و قیمت به روز زودپز روگازی کلیپسی پرشیا فرانس مدل PR-136 روی لینک محصول کلیک نمایید.

اسپیکر خانگی هوریون مدل HO-3010-D10

از جدید ترین محصولات برند معتبر Horion می توان به باند اسپیکر خانگی هوریون مدل ۳۰۱۰ اشاره کرد که با قیمت مناسب و کیفیت بسیار بالا به بازار عرضه می گردد. مدل HO-3010-D10 این اسپیکر بلوتوثی با توان ۳۰۰ وات خود قدرت صدای بسیار زیادی دارد. صدای این اسپیکر علاوه بر قدرت زیاد از کیفیت و نرمی خاصی نیز بهره مند است. سینما خانگی هوریون برای گرم کردن مهمانی های بزرگ و کوچک شما بسیار مناسب است. این اسپیکر با قابلیت پشتیبانی از تمامی پورت های ورودی، دغدغه افراد را برای نحوه ی اتصال رفع نموده است. از جمله این ورودی ها می توان به  پورت اپتیکال Optical ، کواکسیال coaxial ، رم ریدر، AUX ، اتصال بلوتوثی و… اشاره کرد. همچنین از میکروفون و پورت گیتار نیز بهره مند می باشد. 

برای مشاهده ی امکانات و قیمت به روز اسپیکر خانگی هوریون مدل HO-3010-D10 روی لینک محصول کلیک نمایید.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله توصیه های مهم برای خرید لوازم خانگی در ایام نوروز را مطالعه کنید.

 

جاذبه های گردشگری کردستان

استان کردستان یکی از بهترین مناطق ایران است که دارای جاذبه های گردشگری بسیاری می باشد. یکی از نمونه های جاذبه های گردشگری استان کردستان روستای پالنگان می باشد، که به ماسوله ی کردستان نیز مشهور است. راه طولانی ندارد و از کردستان تا روستا پالنگان دو ساعت فاصله است. این روستا دارای بافت زیبایی است که شما را بسیار هیجان زده می کند. بافت این روستا این گونه است که، سقف یک خانه حیاط خانه دیگری است و بافت خانه ها از سنگ است.

دلیل دیگری که این روستا را به عنوان جاذبه های گردشگری کردستان در نوروز معرفی شده است این است که، مراسم جذاب و بی نظیری در ان برگزار می شود. آتش زدن مشعل و رقص کردی یکی از همان جاذبه های بی نظیر است که نباید آن را از دست دهید. دریاچه زریبار یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که هر ساله و در تمام فصل ها برای دیدن آن می روند. دریاچه زریبار در هر فصلی جذابیت خاص خود را دارد، در زمستان سطح یخ می زند و آن امکان راه رفتن و حتی موتور سواری بر روی آن وجود دارد.

 

جاذبه های گردشگری کردستان

 

کردستان در نوروز چه خبر است؟

همانطور که در بالا به آن اشاره کریدم نورزو در کردستان پر از رنگ و شادی است. در این روزها آئین و رسوم خاصی را برپا می کنند، که نواختن موسیقی سنتی و رقص و شادی محلی یکی از نمونه های جذاب کردستان در نوروز می باشد. پوشیدن لباس های رنگارنگ زنان کرد مانند یک رنگین کمان است که بسیار خیره کننده می شود. از تفاوت های کردستان در نوروز با دیگر نقاط ایران در مراسم چهارشنبه آخر اسفند است. روستا هایی مانند هشمیز و اویینگ هر ساله مراسمات نوروز در آن برگزار می شود و از تمام شهر های اطراف برای برگزاری این مراسم می روند.

در این مراسم به رقص .پایکوبی مشغول می شوند و آتش چهارشنبه سوری را برپا می کنند. یکی دیگر از مراسمات نوروزی که در کردستان برگزار می‌شود، نوروز تنگیسر می باشد.نوروز تنگیسر در روستایی به همین نام در بخش رود سیروان سنندج برگزار می‌شود. در مراسم نوروز مردم تنگیسر با رقص و جمع شدن به دور آتش و پخش شیرینی و کلوچه نوروز را جشن می‌گیرند و از ان پشیوازی می کنند.

جاهای دیدنی کردستان

مسجد جامع سنندج، مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر، بازار سنندج، عمارت آصف (خانه کرد)، حمام خان سنندج، عمارت سالار سعید (موزه ی سنندج)، کلیسای سنندج، عمارت خسرو آبادی، مسجد دارالاحسان سنندج، پل قشلاق، دریاچه زریوار، تالاب زریوار، پل گاران، آبشار گویله، دشت بیلو، سنگ نبشته ی اورامان، منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو، آبشار بل، چشمه بل، جنگل‌های بانه، غار کرفتو، منطقه حفاظت شده عبدالرزاق، مسجد دو مناره ی سقز، بازار محلی سقزی ها، رود سیروان، دریاچه سد قشلاق یا وحدت، حمام وکیل الملک، مسجد و زیارتگاه هاجر خاتون، روستای پالنگان، روستای اورامان تخت،  روستای گلین،

دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • ناشناس ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۹:۱۶ ق٫ظ

    بسیار عالی دستتون درد نکنه بابت این اطلاعات مفیدتون ❤

    • گلناز ابراهیمی ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۹:۳۴ ق٫ظ

      مرسی بابت وقتی که برای مطالعه این مقاله گذاشتید دوست عزیز

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *