روش کاربردی برای از بین بردن رسوب چای ساز برقی

راهنمای تمیز کردن چای ساز و جلوگیری از رسوب گرفتن

علت رسوب گرفتن چای ساز چیست؟

یکی از لوازمی که این روز ها در همه خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد چای ساز است و به دلیل استفاده زیادی که از آن می شود باید زود به زود آن را تمیز کنید. چای ساز ها وسیله ای برق یهستند که ا زآن برای درست کردن چای استفاده می شود. بسیار سریع تر از سماور به جوش می آید به همین دلیل طرفداران زیادی پیدا کرده است. چای ساز نیز مانند سماور بعد از مدتی استفاده رسوب می گیرد که این رسوب گرفتن می تواند در تغییر داردن طعم و رنگ چای تاثیر زیادی داشته باشد بنابراین باید بعد از مدتی استفاده رسوب ان را گرفته و تمیز کنید. در این مطلب به روش های تمیز کردن و از بین بردن رسوب چای ساز می پردازیم.

نحوه شستشو چای ساز در کمترین زمان

اگر بعد از استفاده از چای ساز هر بار آن را به خوبی تمیز و شستوشو دهید از گرفتن جرم و رسوب جلوگیری کنید. بسیار یاز افراد این کار را انجام نمی دهند و مجبورند هر بار و در فاصله زمانی بسیار کم چای ساز را با روش هایی تمیز و رسوب ان را جدا کنند. این کار هم زمان بر است و هم اینکه ممکن است به دیوارهی داخلی چای ساز آسیب وارد کند. بنابراین تمیز کردن زود به زود چای ساز می تواند در تمیز بودن داخل ان و افزایش طول عمر چای ساز به شما کمک بسیاری کند. لازم نیست هر بار از مواد شوینده گران قیمت استفاده کنید و وقت زیادی هم برا یشستنن لازم ندارید. با استفاده ا زمایع ظرفشویی هایی که د رمنزل هر کسی پیدا می شود و به کمکیک اسکاجنرم ان را شسته و خشک کنید.

 

دلیل چربی بستن روی چایی 

شاید بار ها با این صحنه مواجه شده اید که بر روی چایی چیزی شبیه چربی روی ان گرفته است. این چربی ممکن است به  دلیل آلوده بودن آب و یا کثیف بودن چای ساز باشد. بنابراین سعی کنید قبل از استفاده از چای ساز آن را بهخوبی شسته و زمانی که جوشیدن ان به پایان رسید بگذارید آب ان کمی ته نشین شود سپس چای را دم کنید. اگر هر بار برای درست کردن چای چای ساز را تمیز کنید و سپس از ان استفاده کنید چایی خوش رنگ و بدون چربی خواهید نوشید. کثیف بودن چای ساز یکی از مهم ترین عامل در تغییر رنگ و طعم چای خواهد بود. اگر چای ساز جرم بگیرد باعث کاهش کارایی ان می شود.

 

"</p

 

چرا باید چای ساز را تمیز کنیم؟

لوازمی برقی که از آن ها استفاده زیادی می شود بهتر است در زمان مناسبی و زود به زود تمیز شود زیرا با تمیز کردن و نگهداری درست از لوازم برقی می توانید در افزایش طول عمر ان وسیله کمک شایانی کنید. تمیز کردن رسوب چای نیز از مواردی  است که نباید آن را از یاد ببرید و به یاد داشته باشید که هر چقدر تمیز باشد می توانید استفاده بهینه تری از آن داشته باشید. رسوب گرفتن چای ساز می تواند برای سلامتی شما نیز مضر باشد و سلامتیتان به خطر بیفتد.

 

از بین بردن رسوب چای ساز با استفاده از چه روش هایی می باشد؟

برای تمیز و جرم گیری کردن چای ساز می توانید از روش های زیر که برای شما بازگو کرده ایم استفاده کنید. در ادامه به توضیح هر یک از روش ها و طرز استفاده از ان ها را را برای خواهیم گفت. استفاده از سرکه سفید و آب، استفاده از جوش شیرین، استفاه از آب لیموی طبیعی، استفاده از مایع ظرفشویی، استفاده از پوست هندوانه، استفاده از نوشابه، حرارت دادن دستگاه بدون استفاده از آب، استفاده از جرم گیر  های سیمی یا پودری روش هایی هستن که خیلی راحت چای ساز با ان تمیز می شود.

 

روش کاربردی برای از بین بردن رسوب چای ساز برقی

 

جرم گیری کردن چای ساز با استفاده از آب و سرکه سفید

از رایج ترین روش های تمیز کردن چای ساز استفاده از سرکه سفید و آب می باشد که باید در ابتدا به ظرفیت چای ساز توجه کنید و به مقدار لازم یعنی نصف آن را با سرکه و آب به مقدار مساوی پر کنید. حال نوبت روشن کردن چای ساز می باشد و آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بگذارید به جوش بیاید. هنگامی که چای ساز خاموش شد اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیه این محلول درون ان باقی بماند و دستگاه کمی سرد شود. بعد گذراندن این تایم محلول را خالی کنید می بینید که رسوبات به راحتی از آن جدا شده  است.

شاید مقدار کمی از رسوبات بر روی دیواره های آن باقی مانده باشد که به کمک یک اسکاج به راحتی پاک می شود. قبل از استفاده از چای ساز و دم کردن چای با آن ۲ تا ۳ بار آن را پر از آب کرده و بگذارید به جوش آید و سپس خالی کنید. با این کار چای ساز شما دیگر بوی سرکه نمی دهد.

 

جرم گیری کردن چای ساز با استفاده از آب و سرکه سفید

 

 از بین بردن رسوب چای ساز با استفاده از سیب ‌زمینی و زاج سفید

روشی وجود دارد که با استفاده از سیب زمینی و زاج سفید بتوانید رسوب چای ساز را از بین ببرید. برای این کار لازم است مقداری سیب زمینی را رنده کنید و آن را در چای ساز بریزید و مقداری آب به ان اضافه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه چای ساز را روشن کنید. بعد از گذست نیم ساعت زاج سفید را به آن بیفزایید سپس بعد از گذراندن نیم ساعت دیگر چای ساز را خالی کنید و چای ساز راچند باری بجوشانید.

 

جرم گیری کردن چای ساز به کمک جوش شیرین

جوش شیرین از موادی است که از قدیم به کمک آن برای تمیز کردن اجسام استفاده شد هاست. جوش شیرین به این دلیل که واکنشی با اسید دارد یک تمیز کننده بسیار قوی است و با استفاده از آن چای ساز شما به راحتی تمیز می شود. برای این کار لازم است درون کتری را با ۳ قاشق جوش شیرین و مقداری آب پر کنید و برا یچند دقیقه آن را روشن کرده و بگذارید بجوشد. زمانی که چای ساز به جوش آمد آب درون کتری را خالی کنید و می بینید که رسوب کتری به راحتی جدا می شود.

حال به کمک یک اسکاج و کمی مایع ظرفشویی درون چای ساز را به آرامی تمیز کرده و آب کشی کنید. بعد از انجام این مراحل دوباره چای ساز را چند باری با آب پر کنید و بگذارید به جوش آید سپس خالی کنید تا بوی این محلول از بین برود.

آب لیموی طبیعی و جرم گیری کردن چای ساز

لیمو ترش تازه یکی از موادی است که معمولا برای بر طرف کردن هر نوع جرم مورد استفاده قرار می گیرد.  لیمو ترش به این دلیل که یک ماده یه اسیدی به حساب می آید از آن به عنوان تمیز کننده غیر شیمیایی استفاده می شود. فقط کافی است که چند عدد لیمو ترش را برش دهید و تکه ای برش خورده لیمو ترش را درون چای ساز قررا دهید و هر اندازه که ظرفیت چای ساز است آن را با آب پر کنید. چای ساز را به مدت ۵ دقیقه روشن کرده و بگذارید به جوش آید و بعد از خاموش شدن بگذارید به مدت یک ساعت در این حالت باقی بماند.

بعد از گذراندن این زمان چای ساز سرد شده و می توانید محتویات درون آن را خالی کرده و رسوبات کنده شده را ببیند. این روش می تواند به راحتی چای ساز شما مثل روز اولش کند. در مرحله اخر برای این که بوی لیمو ترش از بین برود چند باری آن را پر از آب کرده و بجوشانید.

 

جرم گیری کردن چای ساز به کمک جوش شیرین

 

تمیز کردن چای ساز با استفاده از مایع ظرفشویی

این روش تمیز کردن مانند روش های دیگر نیست و متفاوت است. برای انجام این کار باید ابتدا کتری را با آب پر کنید و بگذارید به جوش آید، هنگامی که کتری به جوش آمد مقداری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. چای ساز را به خوبی تکان دهید و یک اسکاج را برداشته و بر روی آن بکشید. حال که دیدید که رسوبات از بدنه چای ساز جدا می شود آن را خالی کرده و به خوبی شستوشو دهید و چند باری آن را با آب پر کرده و بجوشانید تا هیچ گونه بویی باقی نماند.

پوست هندوانه و جرم گیری کردن چای ساز

تمیز کردن رسوب چای ساز با پوست هندوانه کمی عجیب است اما روش بسیار تاثیر گذاری است. با استفاده از این روش می توانید به خوبی رسوب چای ساز را تمیز کنید. به مقداری پوست هندوانه نیاز داریم که باید آن را به برش های کوچک تبدیل کنیم. سپس ان ها را درون چای ساز قرار دهیم و با توجه به ظرفیت چای ساز آن را با آب پر می کنیم. چای ساز را به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم به جوشد. بعد از اینکه چای ساز به جوش آمد چای ساز را ساز به مدت ۳۰ دقیقه خاموش کنید. با دیدن تمیز شدن آن شگفت زده خواهید شد حال می توانید یکچای با طعم بیظیر با یک چای ساز بدون رسوب نوش جان کنید.

چای ساز برقی اینوکس مدل NX-12TD

محبوبیت محصولات اینوکس به وجود کارکنان مجرب و طراحان اختصاصی در زمینه ساخت و عرضه لوازم خانگی با استفاده از مواد اولیه ساخته شده است. چایساز و دمنوش ساز اینوکس از دو قسمت قوری و کتری تشکیل شده است. کتری این دستگاه از جنس شیشه و ظرفیت آن نیز ۱.۷ لیتر میباشد. همچنین قوری چای ساز برقی اینوکس از پیرکس میباشد. ظرفیت قوری آن نیز ۰.۸ لیتر است. توان چای ساز اینوکس ۱۸۵۰ وات میباشد. قوری بصورت روهمی روی کتری قرار میگیرند. این دستگاه با کیفیت دارای صفحه نمایش دیجیتال میباشد. این دستگاه دارای ظاهری مدرن و زیبا میباشد.

برای مشاهده ی مشخصات و قیمت به روز چای ساز برقی اینوکس مدل NX-12TD روی لینک محصول کلیک نمایید.

 

چای ساز برقی پرشیا مدل ۸۹۸۹

جنس چای ساز میتواند از عوامل تاثیر گذار در کیفیت و در نهایت مزه چای شما باشد. چای ساز های که از پلاستیک میباشند ممکن است برای سلامت شما مناسب نباشند. جنس های پلاستیکی طعم چای را ناخوشایند میکنند. از بین جنس های پلاستیکی ،شیشه ای، فلزی، بهتر است چای ساز شیشه ای پیرکس را انتخاب نمایید. چای ساز های شیشه ای دارای ظاهر فوق العاده زیبایی هستند اما با گذشت زمان دچار جرم گرفتگی های میشوند اما به راحتی تمیز میشوند. بعد از جوش آمدن آب طعم آن را تغییر نمیدهد. با توجه به میزان مصرف چای، کاربردی که از چایساز انتظار دارید با توجه به انتظاری که از چای ساز دارید و تعداد افرادی که قرار است برای آنها چای درست کنید. این چای ساز برقی پرشیا مدل ۸۹۸۹ دارای ظرفیت کتری ۱.۵ لیتر و ظرفیت قوری آن نیز ۰/۷ لیتر میباشد.

برای مشاهده ی مشخصات و قیمت به روز چای ساز برقی پرشیا مدل ۸۹۸۹ روی لینک محصول کلیک نمایید.

 

از بین بردن رسوب چای ساز با نوشابه

نوبت به تمیز کردن چای ساز با نوشابه می رسد و شاید برایتان عجیب باشد که چگونه ممکن است یک چای ساز با نوشابه تمیز شود. نوشابه به دلیل اینکه دارای اسید کربنیک و اسید فسفریک  است بهترین روش برای تمیزی رسوبات چسپیده به چای ساز می باشد. باید به این روش عمل کنید که درون چای ساز را با مقداری نوشابه و آب پر کنید و بگذارید بجوشد. بعد از این شاهد جداشدن رسوبات از بدنه چای ساز خواهید بود.

 

"</p

 

جرم گیری  چای ساز با حرارت  دستگاه بدون آب

روش جرم گیری کردن چای ساز با حرارت دادن آن از آسان ترین روش ها برای تمیز کردن می باشد. چای ساز را بدون ریختن آب روشن می کنید و می گذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. بعد از ۵ دقیقه آب سرد را داخل دستگاه می ریزید و چند بار یآن را تکان می دهید. حال شاهد جدا شدن رسوبات از دیواره ی چای ساز هستید که باید ان را خالی کرده و شستوشو دهید.

استفاده کردن از جرم گیرهای سیمی یا پودری

گاهی ممکن است هیچ یک از مواردی که در بالا ذکرشد تهیه آن برای شما مقدور نباشد. بنابراین یک روش دیگر وجود دارد که می توانید به کمک ان چای ساز خود را تمیز کنید. این روش بسیار ساده است و تنها به جرم گیر های سیمی یا پودری نیاز دارید.  برای تهیه آن ها باید به سوپرمارکت ها و یا فروشگاه ها بروید. به این روش عمل می کنید که جرم گیری های سیمی یا پودری که خریداری کرده اید را درون چای ساز ریخته و میگذارید بجوشد بعد از مدتی جوشیدن شاهد جدا شدن رسوبات خواهید بود. این ماده چون شیمیایی است باید چند بار چای ساز را با آب پر کرده بجوشانید و آب آن را عوض کنید.

 

روش کاربردی برای از بین بردن رسوب چای ساز برقی

 

تمیز کردن کفه چای ساز

برای تمیز کردن این قسمت مهم از دستگاه، بهتر است که از آب گرم و یک ماده پاک کننده ملایم استفاده کنید. ابتدا کفه چای ساز را از برق جدا کنید، سپس مقداری شوینده را به روی یک اسفنج نرم مرطوب بریزید و بر روی لوازم جانبی دستگاه بکشید. توجه داشته باشید که هیچ وقت نباید مواد پاک کننده را مستقیم بر روی لوازم چای ساز بریزید. همچنین قبل از استفاده دوباره از دستگاه، باید حتماً تمام قطعات را به طور کامل خشک کنید.

نکات مهم در نگهداری کردن از چای ساز

در هنگام جدا کردن رسوبات از دیواره های چای ساز باید نکاتی را رعایت کنید تا چای ساز شما دچار آسیب نشود. در هنگام تمیز کردن سعی کنید آن را به وسیله اشیاء نوک تیز خراش ندهید. هر بار بعد از اتمام کار با چای ساز آن را خاموش کنید و از خاموش بودن دکمه گرمایش و دم کشیدن چای ساز مطمئن شوید. بعد از هر باری که از چای ساز استفاده کردید آن را به خوبی شستوشو دهید تا خیلی کمتر نیاز به جرم گیر داشته باشد.  سعی کنید اگر کارتان با چای ساز تمام شد آب آن را خالی کنید زیرا آب درون کتری باعث رسوب می شود. قسمت هایی از چای ساز مانند کفی کتری، کفی اصلی چای ساز و سیم برق را در معرض آب و جایی که رطوبت دارد قرار ندهید. در هنگام شستشو چای ساز از اسفنج نرم استفاده کنید.

 

نکات مهم در نگهداری کردن از چای ساز

 

نتیجه گیری از مقاله از بین بردن رسوب چای ساز

همانطور که می دانید لوازمی که آب درون آن قرار می گیرد در دراز مدت باعث رسوب آن می شود. چای ساز نیز از آن دسته لوازمی است که به علت جوشیدن آب داخل آن رسوب می گیرد و باید مرتب ان را تمیز کنید. تمیز نبودن چای ساز می تواند باعث تغییر طعم و رنگ چای و در دراز مدت به سلامتی شما زیان وارد کند. شما عزیزان می توانید با استفاده از روش هایی که در بالا ذکر شد چای ساز خود را تمیز کنید.

دیدگاه کاربران
2 دیدگاه
  • saye41 ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۴:۳۴ ب٫ظ

    سلام و درود به دست اندر کاران گزینگ کالا صرفا خواستم تشکر کنم بابت اطلاعات مفیدتون در خصوص تمیز کردن چای ساز .هرچند مارک چای ساز پرشیا رو خریداری کردم و فعلابه همچین مشکلی برنخوردم

    • گلناز ابراهیمی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۶ ق٫ظ

      سلام خدمت شما دوست عزیز مرسی از شما بابت وقتی که برای مطالعه این وبلاگ گذاشتید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *